2 290 Ft
SZŐLŐTERMELÉS
A válogatott szőlőfürtök szőlőfajtánként külön, szeptember elején kézzel kerülnek szüretelésre. A leszüretelt szőlőfürtöket 4-6°C-ra hűtik és 8 órán át pneumatikus présekkel préselik. A fermentáció 15-18°C-on rozsda-mentes acéltartályokban megy végbe. Amikor eléri az ideális cukor/savasság arányt, a fermentálást hűtéssel leállítják, hogy megőrizzék a bor természetes illatát és frissességét. Szüret után pár hónappal palackozzák.
BORKÓSTOLÁS
Szín: Világos halványzöldes sárga.
Aromák: Pörkölt diófélék és érett alma birs és dinnye egyvelegével.
Ízvilág: Friss, kissé savanyú, lágyan édes lekerekített domináns jegyekkel.
ÉTEL AJÁNLÁS
Aperitifként, fűszeres ázsiai ételek mellé ajánljuk. Fogyasztása 8-10°C-on javasolt.