Marani Alazani Valley White

2 290 Ft

Összetétel: Rkatsiteli 90%, Mtsvane 10%
Eredet: Kondoli 50%. Észak-Kelet Kakheti 50% szőlőültetvényeiről
Éghajlat: mérsékelt kontinentális
Bortípus: félédes, fehér
Alkohol tartalom: 12%

SZŐLŐTERMELÉS

A válogatott szőlőfürtök szőlőfajtánként külön, szeptember elején kézzel kerülnek szüretelésre. A leszüretelt szőlőfürtöket 4-6°C-ra hűtik és 8 órán át pneumatikus présekkel préselik. A fermentáció 15-18°C-on rozsda-mentes acéltartályokban megy végbe. Amikor eléri az ideális cukor/savasság arányt, a fermentálást hűtéssel leállítják, hogy megőrizzék a bor természetes illatát és frissességét. Szüret után pár hónappal palackozzák.

BORKÓSTOLÁS

Szín: Világos halványzöldes sárga.

Aromák: Pörkölt diófélék és érett alma birs és dinnye egyvelegével.

Ízvilág: Friss, kissé savanyú, lágyan édes lekerekített domináns jegyekkel.

ÉTEL AJÁNLÁS

Aperitifként, fűszeres ázsiai ételek mellé ajánljuk. Fogyasztása 8-10°C-on javasolt.